SCR032 Off the Hook! - Live at Motvind

Sun & Steel Off the Hook! - Live at Motvind

LP
Cat.no. SCR032LP
UPC 7090060760054
Buy at shop.fysiskformat.no
LP LTD
Cat.no. SCR032LP-LTD
UPC 7090060760061
Buy at shop.fysiskformat.no
CD
Cat.no. SCR032CD
UPC 7090060760146
Buy at shop.fysiskformat.no
Hires images:
SCR032 Off the Hook! - Live at Motvind
Tracklist
A1. Off the Hook I
B1. Off the Hook II
B2. Off the Hook III

Monsterkvartetten Sun & Steel er en sammensetning av noen av Norges største profiler innen avantgardistisk frijazz. Marthe Lea, Paal Nilssen-Love, Isach Skeidsvoll og Øyvind Storesund er sammen en bulldoser av ny kraft på den norske jazz-scenen!

Debut-albumet er en legendarisk konsert kvartetten begikk på Motvind-festivalen på Nasjonal Jazzscene 3.juli, 2021. Følelsen av koronarestriksjoner forsvant på sekundet i det Nilssen-Love talte i gang settet med gong-riggen sin, og den massive fremførelsen ble heldigvis tatt opp. "Off the Hook" er en kledelig beskrivelse av det den påfølgende timen innebar, og prosessen mot at dette måtte ut som et album var satt i gang på timen etter konserten var omme. Nilssen-Love styrer toget fremover med en unik kraft, ispedd briljant saksofon av Marthe Lea, Øyvind Storesund som balanserer det massive og det rolige, mens Isach Skeidsvoll er en genial villstyring over tangentene fra første tone.

Det er lett å bli litt blasert over konserter innen denne sjangeren i Oslo, hvor vi har en enorm hyppighet med legendariske sammensetninger og en rimelig stor tetthet av internasjonalt anerkjente jazzmusikere. Men noen få konserter fortjener å bli skrevet inn i musikkhistorie-bøkene. Og dette er absolutt en av dem. En fremtidig klassiker som uten blygsel kan sammenlignes med noen av de mest legendariske frijazz-albumene der ute.