S.L.Y.C. - Tellying

S.L.Y.C. Tellying

LP
Cat.no. MEAU.0122.LP
UPC 7041884522229
Buy at shop.fysiskformat.no
Hires images:
S.L.Y.C. - Tellying
Tracklist
01/A1 Look up
02/A2 Safety, grace
03/A3 Colleagues
04/A4 Sodium Layer Yacht Club

05/B1 No warning
06/B2 Simmer
07/B3 Felicity
08/B4 Unforeseen
09/B5 Perennials

Oslo-kvartetten S.L.Y.C. slipper sitt tredje album – deres mest helhetlige til nå. Ni omhyggelig utformede drømmepoplåter, lydmessig inspirert like mye av krautrock og shoegaze som av elektronisk dansemusikk.

Bandet består av sanger og keyboardist Sara Lena Yri Cools, gitarist Daniel Meyer Grønvold (Moon Relay, Jenny Hval), bassist Kjersti Aase Winjum (Dagens ungdom) og trommeslager Sigurd Bergflødt. Krystallklar miks og mastering av Kyrre Laastad og Christian Næss.

Sangene dreier seg om hverdagslige aktiviteter som å se på TV, hagearbeid, oppdra barn, studere fortauet på vei til jobb – og om å innse at rytmen i disse gjøremålene påkaller en slags determinisme som visker ut skillet mellom å lykkes og å mislykkes, og mellom gjerningsperson og gjerning. Kanskje er det hagen som kultiverer meg, og barna mine som oppdrar meg. Jeg og tv-programmene er sammen om aktiviteten tellying. Musikken og arrangementene til S.L.Y.C. stikker hull på tekstenes hinne av ensomhet, med et lydbilde som inviterer til oppmerksomhet og som presser seg gjennom til et sted der kommunikasjon og forbindelse er mulig.

Hvis du liker band som Broadcast, The Go-Betweens, Cocteau Twins og Stereolab burde denne plata treffe deg. Den gis ut digital og som vinyl, visuelt utformet av Johann Kauth.