Getimage id969

Kollwitz Like Iron I Rust

Vinyl
Cat.no. FY021LP
UPC 7071245016036
Buy at shop.fysiskformat.no
Hires images:
Getimage id969

Med bakgrunn fra innflytelsesrike hardcoreband som The Spectacle og Beyond the Fences er det knyttet store forventninger til debuten til denne kvintetten som har holdt det gående i tre år. Mange vil nok tenke på Kollwitz som et metallband, men selv føler de at de har like mye å gjøre med hardcore punk, postrock og andre eksperimentelle sjangere.

Tanken om et distinkt nordnorsk musikalsk uttrykk har vært utforsket i årevis av alt fra de softeste jazzmusikere til de grimmeste svartmetallere - både fra Norge og verden forøvrig. Kollwitz sitt bidrag til denne tradisjonen bygger på lange og forsiktige progresjoner gjennom glisne lydlandskap med storslått dynamisk spennvidde, muligens likt de veldige fjellene som omgir hjembyen. Gjennom nådeløs isolasjon hvor kulden har knust alle unødvendige toner bygger nøysomme og klartenkte kontraster en vakker, men urovekkende atmosfære av dystopisk melankoli. Mot dette bakteppet fremføres tekster i krysningspunktet mellom det poetiske og politiske, om uønskede besettelser, personlig tilkortkommenhet og brukne relasjoner. \"Like Iron I Rust\" føles som et varsel om noe nært forestående, noe truende og uvisst.

Albumet kommer i bronsetrykket og preget pappcover i 1000 stempelnummererte eksemplarer med illustrasjoner av Johannes Høie.