6/6 NattogDag
6/6 Spirit
6/6 Hissig
5/6 Dagsavisen
5/6 Dagbladet
5/6 Aftenposten
5/6 Nrk
Nils Bech har gjort seg bemerket som musiker og performance-artist i en årrekke. Hans personlighet og formidlingsevne krysser grenser mellom sjangre og smakshierarkier. Look Inside er hans store verk.
I 2010 slapp Nils Bech debutalbumet Look Back på Fysisk Format. Når vi nå følger opp med hans andre album, Look Inside, er det en ganske annen Nils Bech vi møter. Her kommer han virkelig til sin rett som en av Norges mest personlige og særegne vokalister og låtskrivere.
Look Inside har blitt til i spenningen mellom ulike musikksjangre og musikere med ulik bakgrunn. Nils Bech forklarer:
"Jeg ønsket å utfordre meg selv ved å lage et popalbum inspirert av to ulike retninger: House og samtidsmusikk. Sjangre som jeg ikke kunne så mye om, men hadde en dragning mot."
Elektronika duoen Ost&Kjex står for produksjonen på albumet, med unntak av åpningsporet Tie Me Up som er produsert av Bendik Giske og låtene Breaking Patterns 1 og 2 som er produsert av Julian Skar. Samtidskomponisten Ole Henrik Moe har gitt albumet mye av dets særegenhet og styrke med sine strykerarrangementer og sitt spill med Kari Rønnekleiv. Ole Henrik Moe har studert komposisjon med Iannis Xenakis og Arne Nordheim og har bla. vært nominert til Nordisk Råds musikkpris. Knut Sævik, kjent fra bla. Mungolian Jet Set, har mikset albumet.
Kunstneren Ida Ekblad har stått for det visuelle uttrykket til albumet med spesiallagde arbeider og MVM har stått for den grafiske designen.
Som undertitlene på låtene antyder, er Look Inside et album som forteller en historie fra start til slutt. I Nils Bechs egne ord:
"Look Inside handler om et (romantisk) møte og hvordan det fikk meg til å se meg selv og ta et oppgjør med ting jeg hadde dratt med meg hele mitt voksne liv. Look Inside er en histore som lytteren kan følge fra start til slutt, basert på tanker jeg hadde rundt dette møtet og meg selv."
Look Inside er et mørkt, nesten foruroliggende album som inviterer lytteren med på en reise gjennom de ulike følelsesmessige stadiene av et forhold: Her finnes stadier av selvransaking, sårbarhet og tvil, men også yr glede og sitrende spenning.