Getimage id955

Årabrot Årabrot

(Ltd Green Vinyl - 180Gr) VINYL
Cat.no. FY070LP
UPC 7041889501168
Buy at shop.fysiskformat.no
Hires images:
Getimage id955
Tracklist
1. Ha-Satan Dêofol
2. Throwing Rocks At The Devil
3. Arrabal's Dream
4. Blood On The Poet
5. Dedication
6. Blood On Bunny
7. Drawing Down The Moon
8. The Horns Of The Devil Grow
9. The Bitter Tears Of Könt
10. Mænads

Arabrots sjette album ble skrevet i en forlatt kirke i Dalarna i Sverige, et sted hvor tiden har stått stille i generasjoner, hvor aftener med smålåten andakt etterfølger dager med bitter banning og kroppsarbeid på markene. Nernes måtte imidlertid tilbake til Oslo for å spille inn albumet, inn i Emil Nikolaisens hule for å være helt presis.

Emil Nikolaisen (Serena Maneesh/4AD) har vært en nær venn og innleid hemmelig våpen for Årabrot i mange år og har bla. produsert I Rove EPen. På dette albumet er Nikolaisen blitt et sentralt medlem i bandet og spiller bass og korer i tillegg til å produsere og mikse. "Emil brukte time etter time på å kna og elte de soniske fibrene, han gravde i gjørma til hodet hans vibrerte av konsentrasjon før han dukket opp til overflaten igjen med vassne øyne og pulserende blodårer i tinningen. De uformlige hikstene antydet at vi var på vei til det forjettede lydland" erindrer Nernes.

Selve innspillingen av albumet var nærmest en motsats til den rabiate mikseprosessen, her var det tariff og avklarte arbeidsforhold for profesjonelle musikere. Kanskje en gjenklang fra Youngstorget og arbeidbevegelsen bare noen kvartal unna? Grunnriff, trommer og vokal ble lagt på to dager før de eksperimentelle musikerene Lasse Marhaug og Erland Dahlen møtte opp og la sitt preg på albumet. Ved en tilfeldighet dukket Laura Pleasants fra det amerikanske metalbandet Kylesa opp og lot seg overtale til å gjøre vokal på "Arrabal's dream".

Albumet er mastret av Jason Ward hos Chicago Mastering

Alle illustrasjoner er gjort av Johannes Høie