150113

Klish Røyk & Speil

Vinyl
Cat.no. KLI012
UPC 0170418895039026
Buy at shop.fysiskformat.no
Hires images:
150113
Tracklist
1. Siste Akt I Komedien
2. T.H.D.A.
3. Illusjonisten
4. Fuck Shit Opp Skulk Jobb Knus Alt m/ The Ronkes
5. Røyk Og Speil m/ Frode Larsen
6. Aldri Aldri
7. Tøyen Om Natta
8. Å Og A
9. Trapstar
10. Korthus m/ Joddski
11. Lygekors I Hjernen m/ Jaa9 & OnklP
12. Dobbeltgjenger
13. Være Som Dem

Røyk og Speil er Tromsø-rapperen KLISH sitt nye album. Albumet er produsert av Sorte Beats, Tommy Tee, Poppa Lars, Supervillain og Tom12". Hele plata er mikset av Poppa Lars og har med gjester som Jaa9&Onklp, Joddski, The Ronkes, og Frode Larsen (The Band Called Oh!).

Settet fikk terningkast 5 i Dagbladet og iTromsø da det ble sluppet digitalt. Dagbladets Mathias Rødahl skrev "Soleklar karrierebeste fra en rapper som nå mer enn noensinne fortjener mainstreamens oppmerksomhet" og det må man jo nesten si seg enig i. Settets første singel Aldri Aldri var i jevnlig rotasjon på Nrk p3 i vinter.

Albumet er ute via Siste Steg og fås på knallstilig klar vinyl. Coverillustrasjon av legenden Jens K Styve, design av Baard Øvergaard.
Albumet handler om: Røyk. Speil. Pingviner. Illusjonister. Dobbeltgjengere. To personer som bestandig sier at de aldri har hatt den lysten før. Lyder fra min siste øl. Å være full i en bil (passasjer). Å ville være som noen andre. Å ville være noen andre. Tøyen (Oslo). 9012 Prestvannet (Tromsø). Skulking. Lyging. Å synge å og a. The beautiful struggle.

Det går mye i trylletriks og illusjonist-tematikk i og med at vi nå, i likhet med alle andre som er smartere enn de fleste andre, ser gjennom alle billige knep og skjønner hva som virkelig gjelder. Neida, så psykotiske er vi ikke. Men å si at KLISH sitt Røyk og Speil vil være et av de kuleste rap-albumene som kommer ut i Norge i år vil ikke være et billig knep. Det er et ganske dyrt knep.