Getimage id122

The Megaphonic Thrift Få Meg Til Verden i Tide

Vinyl
Cat.no. NEUES014
UPC 7041889503605
Buy at shop.fysiskformat.no
Hires images:
Getimage id122 150675
Tracklist
1. Intro
2. Hendene
3. Pilene
4. Atomur
5. De Gale
6. Den Evige Heten
7. Romreisen

Få meg til verden i tide er det kommende albumet til Spellemannprisvinnerne i The Megaphonic Thrift. Albumet bygger på bestillingsverket bandet leverte under Den Elleville Festen høsten 2015 og slippes 11. november.

I motsetning til tidligere utgivelser er bandets fjerde album på norsk, mindre gitarorientert, og har et synthtungt lydbilde. Albumet er også deres første med nye samarbeidspartnere. Njål Paulsberg (Put Your Hands Up For Neo-Tokyo, Young Dreams) ble huket inn på et tidlig stadium og var ifølge bandet en del av prosjektet før han visste om det selv. Emil Nikolaisen (Serena Maneesh) kom inn senere i prosessen, men bidrar tungt på enkelte låter. Paulsberg og Nikolaisen forklarer plusstegnet i forlengelsen av det opprinnelige bandnavnet.

Vi i Megaphonic har blitt mer og mer enige for hver plate. Til slutt ble det å lage musikk som å gi hverandre en klem. Vi ville få inn noen som har en litt mer radikal måte å jobbe på. Vi trengte uenighet, og det fikk vi.
– Richard Myklebust, gitar og vokal, The Megaphonic Thrift

Man får nesten håpe dette verket blir fremført igjen, eller blir gitt ut på plate, skrev Bergens Tidende og ga bandet terningkast seks for urfremføringen av bestillingsverket. Planen var å gi ut et livealbum, men siden maskinen opptaket ble gjort på gikk i svart under fremføringen, måtte det tenkes nytt.

Etter de gode tilbakemeldingene fra Den Elleville Festen bestemte de seg for å spille det hele inn i studio. Mye har skjedd mye siden sommeren 2015, da The Megaphonic Thrift fylte en bil med synther og vin, isolerte seg i en hytte på Haukeli og utformet skissene til verket.