Getimage id825

Prtlvx Transcendental Sorcery

LP
Cat.no. FY103LP
UPC 7041889504718
Buy at shop.fysiskformat.no
Hires images:
Getimage id825 150958
Tracklist
1. Shiny Fangs / Street Gang
2. Fourth Reich Vampire Blood
3. War Dreams
4. Slayer Of The Night
5. Witch Sewer Trip
6. ReDeath
7. Transcendental Sorcery
8. Bummer In The Summer
9. White Jeans
10. Stash House
11. Enter The Castle Of Forbidden Dreams
12. Glitz Shvitz

PRTLVX, eller Pirate Love som de het før tiden, slipper sitt tredje album – «Transcendental Sorcery» – 5. mai på Fysisk Format.

PRTLVX er ungdomsklubben du aldri hadde da du var liten. PRTLVX er brusen eller burgeren du aldri fikk da foreldrene dine stoppet for å fylle bensin. PRTLVX er ditt nye fuckings favorittband!

Sjangermessig er albumet innom hardrock, pop, heavy og surf og kan ifølge produsent Milton von Krogh kalles «profesjonell rock» eller «frihetsrock» . Albumet har en sterkere rød tråd enn forløperen «Narco Lux High School», og har dypere røtter til klassisk rock enn tidligere. De psykedeliske strømningene er byttet ut med mer konvensjonell låtstruktur og driv, som til tider kan minne om gammel AC/DC og Grand Funk Railroad. «Transcendental Sorcery» er musikk for folket og passer utmerket til fest og løssluppenhet!

Musikken er produsert og skrevet av gitarist Milton von Krogh mens vokalist David Dajani har skrevet alle melodiene og tekstene. Pelle Bamle spiller bass, Torje Viestad spiller trommer og Per Ellekjær Kjesbu spiller gitar. Foruten PRTLVX, har Milton Von Krogh mikset og produsert en lang rekke prominente album de siste årene, blant annet Årabrot - The Gospel, Okkultokrati - Night Jerks og Haust - Bodies.

Aleksander Paus fra Gerilja har vært en god venn av bandet i en årrekke og gjester med en hårreisende gitarsolo på «Bummer In the Summer», og synth på «Fourth Reich Vampire Blood». Emile the Duke går «way back» med Milton og gjør et rapvers på «War Dreams» i tillegg til å legge synth på samme låt. David har dessuten fungert som DJ på flere av Emiles opptredener som Aasen.

Maria Pasenau har tatt omslagsfoto og bandfoto. Design er gjort av Lea Petrine og David Dajani. Omslaget er en pastisj av «Rumours»-coveret til Fleetwood Mac, men man må ha LP-versjonen får å se hele sammenhengen.