Getimage id527

Country Heroes Southern Insecurity

Vinyl
Cat.no. SSRLP055
UPC 7041889504343
Buy at shop.fysiskformat.no
Hires images:
Getimage id527 151073
Tracklist
1. Money
2. Since I Started To Drink
3. She's My Baby
4. (One More) For The Good Old Days
5. Nothing's All That's Left
6. Trying To Survive These Blues
7. Southern Insecurity
8. My Sweet Gabardine
9. Darling
10. Polyester Is Still The King
11. My Angel, The Devil Or Me

Det er selvfølgelig helt presist at det nye, norske countrybandet med det selvforklarende navnet, Country Heroes, har platedebutert med en vinylsingel; «Forsake This Heartache»/ «Country Star», der begge sangene er skrevet av frontmann og sanger Jørund Vålandsmyr. Nå er de klare med sin aller første fulllengder!

Country Heroes´ versjon av country har nemlig røtter i en æra da countrymusikken først og fremst var drevet av singler, og der formidlingen i vesentlig grad skjedde via jukeboxer, spredd utover det nordamerikanske kontinentet på hundretusenvis av honkytonker, diners og highway cafés. Kongene i denne verdenen var artister som Johnny Horton, Lefty Frizzell, Webb Pierce, George Jones, Jim Reeves og Ray Price og hundrevis av mindre kjente, men ofte like sterke og klare sangere. Etter hvert fikk denne svært mannsdominerte artistverdenen også tilsvarende sterke og klare kvinnelige motstykker som Loretta Lynn, Patsy Cline, Kitty Wells, Connie Smith og Dolly Parton.

Vi snakker om det som ofte beskrives som «The Golden Age of Country Music», som fikk fart på slutten av 1940-tallet med gjennombruddet til Hank Williams, og varte frem til 1970, da giganter som Johnny Cash, Merle Haggard og Buck Owens toppet både hitlister og konsertplakater. På begynnelsen av 1970-tallet fikk vi fremveksten av det som ble kalt outlaw-countryen, frontet av Willie Nelson og Waylon Jennings, og dermed ble countryartister med press i buksene og rhinestone-strødde jakker skjøvet i bakgrunnen. Country Heroes er ikke i tvil om hvor deres lojalitet ligger, countrymusikken skal høres i trøkket fra en ordentlig jukebox og sees i skinnet fra neon-lysene fra en velfylt bar. Som de selv formulerer det; - Vi håper ikke det er noe rock i countryen vi spiller.

Country Heroes har alt som skal til for å transportere seg selv og lytterne tilbake til denne gyldne æraen, de besitter definitivt de musikalske ferdighetene på instrumentene som er essensielle for denne musikken, pedal steel gitar paret med twanget fra en Fender Telecaster, og bass og trommer som alltid er på plass i den rette lomma. Helt avgjørende for det som kommer til å gjøre forskjellen for Country Heroes i den nye honky-tonk-verdenen som er i ferd med å vokse frem, er en sanger som får lytterne til å løfte blikket opp fra ølen eller bort fra kjæresten. Jørund Vålandsmyr har stemmen. I en viss forstand holder det med å slå fast akkurat det.


Jørund Vålandsmyr er født tjue-tretti år etter at Webb Pierce og co. visste at de måtte skaffe seg skreddersydd dress fra Nudie (absolutt ikke det svenske jeansmerket) for å bety noe. Men den høye sangeren fra Sørlandet har likevel blitt utstyrt med stemmen som ville ha sikret ham fast plass i Ønskekonserten den gangen NRK alene bestemte hva nordmenn skulle høre av musikk på radioen.
Musikerne i Country Heroes har alle solid fartstid med det som har vært ledende norske countryartister de siste ti-femten årene; det oslobaserte honkytonkbandet A-11, Harald Thune, Benedicte Brænden, Morten Vestly og Roy Lønhøiden. Ved siden av Jørund Vålandsmyr på akustisk gitar består Country Heroes av Bjørn Haglund på trommer, Daniel Vidarson Gullien på el-gitar, Tor Anon Kleivane på bass og Tore Blestrud på pedal steel-gitar.

- Utgangspunktet vårt er å holde dette country, «keep it country», vi spiller ikke alternativ country, som ofte er indierock med banjo!, understreker bandet. Da Country Heroes gjestet legendariske Siste Reis i Halden kunne de gi det fulltallige og svært entusiastiske publikummet følgende valg; - Dette handler om dans eller depresjon! Et ultimatum som overlegent maler opp spennet i den tidløse, har det vist seg, klassiske countrymusikken som Country Heroes er stolte videreførere av.