Getimage id134

Christian Meaas Svendsen Avin

Vinyl
Cat.no. NKM010LP
UPC 7090040250193
Buy at shop.fysiskformat.no
Hires images:
Getimage id134 151367
Tracklist
1. Da du og jeg var vi
2. Kretsløp
3. Avin
4. i Berlin
5. Katarsis
6. 11 dager
7. Tørr og sliten jord

Avin er musiker Christian Meaas Svendsen sitt soloprosjekt. Albumet består av norske tekster i tradisjonell singer/songwriter-stil pakket inn i et noe mer utfordrende og ukonvensjonelt format. Musikken erarrangert ut for et 8-kvinnemannsensemble bestående av noen av landets fremste studio- og improvisasjonsmusikere.

Selve tittelen Avin er et kurdisk pikenavn og betyr kjærlighet. Avin er også navnet på Svendsens kjæreste. Det sentrale temaet på albumet er den ufullendte kjærligheten, og tekstene og musikken beskriver Svendsens følelser og refleksjoner i forholdets turbulente faser. Savn, anger og fortvilelse er gjennomgående temaer, men oppi det hele skimtes også håp og en slags underliggende positivisme.

Selve musikken henter inspirasjon fra tidlig amerikansk samtidsmusikk, moderne nordisk improvisasjonsmusikk og ulike visetradisjoner. Resultatet er blitt en noe mykere utgave av den moderne samtidsmusikken, en litt strengere versjon av improvisert musikk/jazz, og en mer løsrevet måte å presentere konvensjonelle tekster på. Dette er kreativ musikk med sunn tyggemotstand presentert på en oppriktig, overbevisende og personlig måte.

Sammen med filmskaper André Løyning skal det også lages en musikkvideo til albumet. Videoen gjøres som en one-take, og blir en sammenhengende video som utfordrer skjæringspunktet mellom kortfilm, musikkvideo, kunstfilm og fortellende film. Den utfordrer vår tids konsum av visuelle inntrykk og liten
tålmodighet, og prosjektet er et lite opprop mot at musikkvideo som kunstform ikke må la seg sluke av kommersielle krefter og tabloide formater.

Christian Meaas Svendsen er normalt å finne som bassist, bandleder og sidemann i en rekke kreative prosjekter både innenlands og utenlands, men på denne innspillingen spiller han gitar og synger sine egne tekster på norsk. Han har fått med seg noen av landets fremste musikere på prosjektet:
Christian Meaas Svendsen - gitar, vokal
Vilde Alnæs - fiolin
Adrian Løseth Waade - bratsj
Kaja Fjellberg Pettersen - cello
Inga Aas - kontrabass
Henrik Munkeby Nørstebø - trombone
Espen Reinertsen - saxofon
Agnes Hvizdalek - vokal