Getimage id966

Killl Killl

DVD
Cat.no. FY043
UPC 7041889500062
Buy at shop.fysiskformat.no
Hires images:
Getimage id966

Bandet som hittil har vært en eksklusivt liveopplevelse, slipper nå en film med konsertopptak fra perioden 2005-2009. I tillegg får man en CD med lydopptakene fra konsertene, samt to plakater. Det hele er pakket i en åtte panels digipack.

KILLL utfordrer grensene for uttrykket sitt både visuelt og lydmessig, med abstrahert og renmeislet metal presentert i en epileptisk fremkallende op-art scenografi. Bandet består av kunstneren Are Mokkelbost, produsent og musiker Erlend Mokkelbost (JR Ewing, Montée), trommeslager Martin Horntveth (Jaga Jazzist) og gitarist Espen Hangård (No Place to Hide, Altaar). I tillegg regnes bandets lysmann og scenekonstruktør Kyrre Karlsen som en del av bandet.

Utgivelsen er en møysommelig konstruert collage av film- og lydopptak fra konserter rundt omkring i Norge og Europa. Filmet med alt fra overvåkningskameraer og mobiltelefoner til steadycams er filmen i stor grad basert på materiale donert fra publikum og arrangører. Filmen er unektelig preget av tidlige digitalkameraer og deres manglende evne til å prosessere knallharde strober og hyperaktive LED lamper. I stedet for å prøve å rekonstruere et øyeblikk er resultatet et uttrykk som presser det digitale til bristepunktet, og litt til - klippet like stramt og kompromissløst som musikken selv.

At KILLL\'s konserter er noe utenom det vanlige finnes det mange vitnesbyrd om. Blant annet kåret Berliner Zeitung dem til en av årets absolutt beste konsertopplevelser i 2010, og Pitchfork Media trakk frem bandets konsert på John Dee i 2005 som Øya-festivalens høydepunkt.

KILLL befinner seg på grensen midt mellom det fornøyelige og det direkte utålelige og deres kombinasjonen av primal sonisk energi og frenetisk visuell kakafoni kan være direkte forstyrrende på sanseorganene. KILLL er derfor forpliktet til å advare epileptikere før konsertene. Men, bandets uvanlige visuelle presentasjon fungerer også som en portal inn i musikken - en direkte adgang til høy-energisk musikk som går veien utenom metal-sjangerens typiske markører. Et bredt spekter av tilskuere opplever alt fra følelser av total forvirring og tomhet til høystemt entusiasme og en sterk samhørighetsfølelse.