Getimage id520

Jørgen & Jørgensen Tia Åpenbarer

CD
Cat.no. SSRCD030
UPC 7041889503476
Buy at shop.fysiskformat.no
Hires images:
Getimage id520 142514
Tracklist
1. Gnisten
2. Tapernes Vals
3. Jeg Misforstod Alt
4. Gamle Kyss Og Klemmer
5. Finns Ei Ti
6. Tia Åpenbarer
7. Du Og Jeg
8. Vakke Sånn Det Var

Drammensduoen Espen Jørgensen og Jørgen Kværndal Olsen henter inspirasjon fra en rekke ulike artister og sjangre, fra Prøysen til Bill Monroe, og smelter det sammen til akustisk americana med norske tekster - også kjent som Drammenicana.

Ringreven Espen Jørgensen (Green Cortinas, Ulver, Unni Wilhelmsen, Jonas Fjeld) og ungfolen Jørgen Kværndal Olsen møttes i forsterkerrommet på gamle Jonny Musikk i Drammen. Da var Jørgen meget ung mens Jørgensen var en kjent skikkelse i både Drammens og Norges musikkliv. Da de noen år senere øvde for første gang var det helt uten strøm og forsterkere, men med en felles kjærlighet til den amerikanske bluegrassgitaren og norsk visesang.

Høsten 2014 ble de oppdaget av Hellbillies og reiste rundt som oppvarming på konserter i hele landet. Samtidig slapp de singelen "Strømsåstunnelen" som ble spilt på NRK P1 og fikk glitrende omtale i Klassekampens musikkmagasin. Hellbillies' Lars Håvard Haugen sa til Drammens Tidende at "dette stiller vi oss hundre prosent bak" og at J&J har "et originalt og spennende sound".

Ett år senere er debutplata klar. "Tia åpenbarer" er et modent og ærlig akustisk folkalbum som tar oss med til Richard Thompsons britiske øyer, Gillian Welchs lyd av Appalachene og Jørgen & Jørgensens Drammen.

Les låttitlene, og du får historien om et brudd: Gnisten, Tapernes vals, Jeg misforstod alt, Gamle kyss og klemmer, Finns ei ti, Tia åpenbarer, Du og jeg, Vakke sånn det var.
Hør plata og få tilbake troen på kjærligheten.