OOAA001 Gouldian Finch Hatch 500x500pxjpg

Gouldian Finch Hatch

LP
Katalognr. OOAA001LP
EAN 7041889513901
Buy at shop.fysiskformat.no
CD
Katalognr. OOAA001CD
EAN 7041889513871
Buy at shop.fysiskformat.no
MC
Katalognr. OOAA001MC
EAN 7041889514441
Buy at shop.fysiskformat.no
Høyoppløste bilder:
OOAA001 Gouldian Finch Hatch 500x500pxjpg Gouldian Finch MC Gouldian Finch CD
Sporliste
A1. Like a Magnet
A2. This Year
A3. Breathe
A4. Algorithm
B1. Stuck in the Matrix
B2. Natas Kaupas 
B3. The Flamingo
B4. Cocoon
B5. Gouldamadin

Martin Horntveth aka Gouldian Finch slipper endelig sitt første soloalbum. Albumet, som har fått tittelen ‘Hatch’, for å holde på fuglemetaforene, er virkelig et gullegg fullt av eklektiske musikalske godbiter.

Horntveth forteller at han har gått med tanken om å lage dette albumet siden tidlig på 2000-tallet, men at prosessen har alltid blitt avbrutt av et eller annet bedre betalt oppdrag. Men mest av alt har han brukt veldig mye tid på å «lande» et utrykk som skulle dekke alt. Det var først da han bestemte seg for å putte alt han elsker i samme gryte at det løsnet og ga mening å gi ut musikken.

Singlene som er sluppet i forkant av albumet har blitt møtt med både gode anmeldelser og radiolisting. Her har Horntveth hentet inn gjestevokalister fra øverste hylle, og Emilie Nicolas, Team Me, svenske Loney Dear, Stella Mwangi og den relativt uslepne rap-diamanten Vuyo, setter alle sitt preg på albumet med ulike og distinkte vokalprestasjoner.

Albumet gjenspeiler Horntveths brede musikkinteresse og leverer et knippe låter med et sjangerspenn som er imponerende bredt. Multiinstrumentalisten spiller selv både keyboards, trommer og en rekke andre instrumenter på albumet, i tillegg til å programmere, produsere og arrangere. I tillegg til førti strykere fra hans mye brukte orkester, FAME’s Skopje Studio Orchestra, har finken med storheter som Ståle Storløkken, Petter Eldh, Håkon Aase, Ivan Blomqvist og domkantor Marcus André Berg.

Det låter organisk, levende og utadvendt, og får lytteren til å glede seg til å oppleve dette live på en konsertscene snarest! Første anledning blir på Blå 24. november, samme sted som Horntveth spilte sin aller første Oslo-konsert. Ringen er sluttet!