Roger Græsberg blomsterspråk

Roger Græsberg & Foreningen Blomsterspråk

White LP
Katalognr. SSRLP118
EAN 7041889513987
Buy at shop.fysiskformat.no
Høyoppløste bilder:
Roger Græsberg blomsterspråk
Sporliste
1. Ung mann
2. Hjerteflom
3. Alt har sin egen tid
4. Sommerregn
5. Mirakel
6. '88-'89
7. Løgn eller sannhet
8. Sylvia
9. Skogssang II
10. Blomsterspråk
11. Kjærligheten går forbi

Roger Græsberg & Foreningens fjerde album Blomsterspråk slippes på hvit vinyl den 25. august 2023. Plata er produsert av Kenneth Ishak.

Roger skriver selv om albumet og låtene:

Blomsterspråk er et album om å være i samtale med seg sjøl. Å kommunisere med fortida, nåtida og framtida. Hvem var du som barn og hvem er og har du vært som voksen? Musikken har heldigvis alltid vært der for meg. Når det butter er det lett å finne trøst og glede i musikk, men også bekreftelse når verden føles mørk. Mange av sangene på dette albumet er skrevet over lang tid. Noen har blitt liggende igjen etter tidligere plater fordi de ikke passa inn eller var for sære. Andre har blitt skrevet for å supplere disse. Det har vært som å komponere en blomsterbukett der jeg har prøvd å formidle noe om at tida fortsatt går og at kanskje noen av disse låtene vil stå samlet som noe av det fineste jeg har laget.

«Ung mann» handler om å takle motgang annerledes etter hvert som man blir eldre. Ei oppløftende låt om å bli gammal.

«Hjerteflom» handler om en av onklene mine som ga meg råd da jeg var ferdig på videregående. Hans råd har med tida blanda seg med mitt syn på det å vokse opp på bygda og høre på det hjertet har på hjertet.

«Alt har sin egen tid» handler om å bryte et forhold etter lang tid. Alt jeg har opplevd av krangler og vonde tanker har blitt elta sammen til ei røre i denne låta. Heldigvis har alt sin egen tid.

«Sommerregn» handler om å vente til det nesten går galt. Som når en blomst sårt trenger vann.

«Mirakel» er skrevet på Finnskogen for flere år siden. Jeg kunne skimte min barndoms sjø, Skasen, gjennom stuevinduet og plutselig handlet alt om vann som rant vekk og at alt jeg en gang kjente så godt nå er borte.

«'88-'89» er også skrevet på Finnskogen. En slags søsterlåt til «Årringer» som handler om å skrive ned alt før det blir borte. Jeg veit ikke hvorfor akkurat de to åra dukka opp.

«Løgn eller sannhet» begynte som en slags vits med åpningslinjene og utvikla seg til noe mer personlig. En sang om å føle seg fanga i ei fortida der ingenting lenger føles ekte.

«Sylvia» var navnet på den gamle elghunden til besteforeldrene min. Har alltid likt sanger som kun er et navn. Et forsøk på å lage en klassisk småbitter soft rock-kjærlighetssang som låner litt av Steely Dan. Kanskje har vi aldri vært så langt vekk fra countrysjangeren noen gang.

«Skogssang II» er sterkt inspirert av gamle viser. Et forsøk på noe håndfast og nesten høytidelig om det å skrive en sang. Noen motiver i denne låta stammer fra «Skogssang» fra albumet Trøst, derav tittelen.

«Blomsterspråk» er ei nøkkellåt for meg. Tror aldri jeg har brukt så lang tid på å skrive og spille inn ei låt. Den har liggi og ulma i årevis før jeg fikk den til for ca 5 år siden. Har hatt litt ærefrykt for å spille den inn og derfor er den også tittellåta. Ei låt om å kommunisere, lage sin egen kunst og fortsatt ha trua gjennom alt.

«Kjærligheten går forbi» er en enkel sang skrevet på Finnskogen. Føles ut som et halvt liv siden jeg skreiv denne. Tror det var kveld, det var i hvert fall mørkt ute, og den var ferdig og innspilt på ca 10 minutter.