Ediacara cover m logo 1 1 Hilde Marie Holsen

Hilde Marie Holsen Ediacara

CD
Katalognr. PELUNCD001
EAN 7041889513055
Buy at shop.fysiskformat.no
Høyoppløste bilder:
Ediacara cover m logo 1 1 Hilde Marie Holsen
Sporliste
1. Ediacara
2. Kambrium
3. Ordovicium

Ediacara av Hilde Marie Holsen er en oppslukende suite av tre relaterte satser, hver med tittelen etter en geologisk epoke fra opptil en halv milliard år siden, med alt komponert, fremført og produsert av Holsen selv.

Improvisert i sanntid, stammer alle lydene – både akustisk og elektronisk behandlet – fra de ulike ressursene i Holsens trompet. Det som kan høres ut som et munnspill i glass, en rekke strykere, en gravkoral eller - mest foruroligende - de sitrende, snusende rytmene til en trøffeljagende gris, viser seg å være laget av ikke annet enn pust og messing.

"Som alltid er det live-improvisasjoner med trompet og live-behandlingen av den som er utgangspunktet", sier Holsen. "Ingen lyder er forhåndsinnspilt, og jeg har heller ikke lagt på noen nye overdubs i produksjonen, så alt skjer i øyeblikket».

Etter debuten «Ask» fra 2015, og etterfølgeren «Lazuli» fra 2018 (begge utgitt på Hubro), representerer det nye albumet – mikset av Stian Westerhus, mastret av Helge Sten, utgitt på Holsens nye label Pelun – både en foredling og en utvidelse av hennes praksis så langt. Ved å sample og deretter gjenbruke instrumentets fulle repertoar av potensielle lyder, enten det er blåst eller perkussivt, fremkaller Ediacara en sonisk symfoni hvis vekt og tetthet kan minne om den «organiserte lyden» til Edgard Varese eller Pierre Henrys banebrytende musique concrete. Og når hun spiller trompet som en trompet, er hennes rentonede, langvarige toner like kraftfulle og uttrykksfulle som enhver hot-shot medinstrumentalist du kan tenke deg.