Aiming For Enrike Empty Airports digicover

Aiming For Enrike Empty Airports

2LP VINYL
Katalognr. JANSEN139LP
EAN 7041889512997
Buy at shop.fysiskformat.no
CD
Katalognr. JANSEN139CD
EAN 7041889513000
Buy at shop.fysiskformat.no
Høyoppløste bilder:
Aiming For Enrike Empty Airports digicover
Sporliste
Side A:
01 Empty Airports
02 The Rats and The Children

Side B:
03 Feel No Threat/Absent Lovers
04 Slopes

Side C:
05 The Castle
06 Square Machine
07 System 0

Side D:
08 Pulse Fragments

Etter å ha turnert verden over og levert en en av pandemiens mest legendariske livestreams – komplett med bodybuildere og knusing av inventar i den gamle amerikanske ambassaden i Oslo, startet Aiming for Enrike i 2020 arbeidet med å komponere ny musikk.


Duoen er nå klare med sitt femte album «Empty Airports» der de med et atmosfærisk og massivt uttrykk, tar musikken sin lengre inn i et svevende, minimalistisk, elektronisk og ambient landskap.

Empty Airports ble komponert og spilt inn i refleksjon av det stille Covid 19-livet under de langsomme nedstengningsmånedene i 2020 og 2021.
Ikke bare er dette duoens lengste album noensinne, men det er også deres første dobbeltalbum. Låtene er inspirert av og befinner seg et sted mellom Thom Yorke, Ashra, Nils Frahm, King Crimson på 80-tallet, John Hopkins og Steve Reich.

Omslagskunsten til Empty Airports er kronen på verket. Thor Merlins unike cover er en generativt designet collage bestående av utsnitt fra 19 digitale malerier og 10 bilder skapt med shader-programmering i Sakuhin: et egetprodusert open source program som Merlin også bruker til live coding av visuals for Aiming for Enrike. Albumcoverets enkeltbilder blir tilgjengelige i sin helhet som NFT'er.

Gitarist Simen Følstad Nilsen sier: «Minimalisme, som alltid har vært en viktig del av vårt uttrykk, dyrkes nå i mye større grad. Der det tidligere har hastet med å innfri musikalske forventninger, skal partier få god tid til å utvikle seg slik at musikken blir mer hypnotisk og suggererende enn tidligere.»

Empty Airports er nok en fantastisk utgivelse fra den fremtidsrettede duoen, som beviser at Aiming for Enrike lever i sitt helt eget univers.