Front photo

Leifson Fountain of St. Katarina

VINYL
Katalognr. MAZ100
Buy at shop.fysiskformat.no
Høyoppløste bilder:
Front photo
Sporliste
A
1. Bayleaves
2. A Beach Somewhere
3. What to Keep and What to Throw
4. Kisses to the Tenderly

B
1. Across from City Hall
2. A Winter Morning´s Promise of Spring
3. Fountain of St. Katarina
4. Stormdigger

«Fountain of St.Katarina» er Leifsons debutalbum som soloartist, og den første utgivelsen fra den nye labelen Manuzio. Albumet inneholder åtte låter med melodisk og melankolsk poprock – fra mørke ballader til mer up-tempo pop-låter.

«Fountain of St. Katarina» er resultatet av et unikt møte mellom Leifsons velskrevne låter og sårbare vokal, og produsent og musiker Kenneth Ishak og co-produsent Asle Dal. Lag på lag med akustiske og elektroniske elementer, fra elpiano og synth til saksofon og til og med en barytongitar, skaper et komplekst og sammensatt lydbilde rundt Leifsons stemme.

Tekstene på albumet er basert på levd liv og en nærmest fatalistisk holdning om at liv og kjærlighet er skjebnebestemt. Jeg-personen er rotløs og søkende, på jakt etter arbeid, tilfeldig innlosjert og uten penger. Ulike kvinnelige karakterer lover en annen tilværelse, en ny begynnelse, men historiene slutter der de starter, med et nytt brudd og en ny ensomhet.

Musikere på albumet er: Leifson (gitar og vokal), Kenneth Ishak (keyboard, gitar, bass, trommer), Vidar Johansen (saksofon), Bendik Brænne (saksofon), Hanne Fjeldstad (kor) og Asle Dal (perkusjon).

Leifson (Leifson Henele Persbraaten) har en lang karriere bak seg som gitarist, låtskriver og vokalist i forskjellige band og konstellasjoner som Black Press, Bob Hurts, Rød Stær, Beezewax og Restore to Past, der han også skrev mesteparten av låtene. Han ble født i Auckland, New Zealand med en polynesisk mor og en norsk far, og vokste opp i Rykkinn utenfor Oslo.

Billedkunstneren Ketil Nergaard har gjort artwork til albumet, og laget malerier til sangene. Utgangspunktet er bilder fra sosiale medier som er anonymisert digitalt, og malt med akryl på plate. Bildene brukes i alt materiale knyttet til utgivelsen, og vil fungere som logoer for låtene på strømmetjenester. Maleriene stilles ut i sammenheng med lansering av albumet 1. juni.