Doddo ballader fra et ekteskap

Doddo, Doddo feat. Ørjan Matre, Ørjan Matre Ballader fra et ekteskap

LP
Katalognr. EDDA031
EAN 7041889511570
Buy at shop.fysiskformat.no
Høyoppløste bilder:
Doddo ballader fra et ekteskap
Sporliste
1. Gløden
2. Ballade fra et ekteskap
3. Falsett
4. Hun er oppe, hun er nede
5. Prakten
6.Familiefabrikk
7. Tidsklem
8. Det hjelper ikke
9. Lidenskapen
10. Vi er ikke lenger et par
11. Saktere

I 2019 vant Doddo og Ørjan Matre hver sin Spellemannpris og møttes på etterfest. Mens de feiret musikk fra året som gikk, førte festen også med seg ny, god musikk. Dette førte til Doddos samarbeid med samtidskomponisten Ørjan Matre på albumet «Ballader fra et ekteskap».

"Ørjan Matre er et musikalsk geni. Hans vakre strykerarrangementer blir spilt av Carmen Strykekvartett. I tillegg medvirker både Bergen Domkor og vokalist Gabriela Garrubo på deler av albumet. Det har blitt så fint. Jeg er veldig, veldig stolt", sier Doddo.

Første gang Ørjan Matre fikk høre låtene på albumet var på kjøkkenet til Doddo, 11 nydelige låter som tar for seg en tematikk som artisten har vært opptatt av siden han lærte seg å spille gitar; det kompliserte samlivet. Mens han i 1994 sang «kanskje jeg har en våt underbukse, men i mine drømmer er jeg en okse» i det legendariske bandet Unge Frustrerte menn, har Doddo i 2021 modnet som både komponist og tekstforfatter. Akkordene og arrangementene er blitt mer kompliserte, men han er fortsatt like fascinert av samlivets opp- og nedturer. Om utfordringen med å bevare kjærligheten og samtidig være småbarnsforeldre, om par som forelsker seg og forlater hverandre, om lidenskapen og frykten for latskapen.

Doddo har skrevet alle låtene, og Ørjan har laget arrangementene for strykekvartett samt komponert alle mellomspillene.

"Hele dette prosjektet har vært som en drøm, og jeg gleder meg til at folk skal få høre. Jeg tror og håper vi har laget noe helt unikt", sier Doddo.