Minibus Pimps

Minibus Pimps Cloud to Ground

LP
Katalognr. SONATALP010
EAN 7041880991555
Buy at shop.fysiskformat.no
Høyoppløste bilder:
Minibus Pimps

Musikk av Minibus Pimps

Minibus Pimps er John Paul Jones og Helge Sten
Produsert av Deathprod
Mikset og mastret i Audio Virus LAB av Helge Sten

Sporliste
1. Black Aurora Pt. 1-4
2. Cloud To Ground
3. Arc
4. Superbolt

Kort om albumet:

Minibus Pimps er en duo bestående av den legendariske John Paul Jones - tidligere bassist i Led Zeppelin - og den suksessrike elektroniske musikeren, improvisatøren og produsenten Helge Sten (Deathprod, Supersilent). Duoen debuterte med sin første konsert i 2011. Deres første albumutgivelse ‘Cloud To Ground’ inneholder syv spor som alle er spilt inn live på forskjellige venuer, alt i fra London’s Cafe Oto til scener rundt om i Norge og Danmark.

Hemmeligheten bak den kolossale soniske atmosfæren Minibus Pimps skaper, er deres bruk av Kyma computer system (laget av Symbolic Sound). Instrumenter som gitar, bass og fiolin transformeres av dette selv-designede digitale verktøyet, og blir prosessert til det ugjenkjennelige. Denne unike metoden kan sees på som en videreføring av John Paul Jones’ eksperimenter med data-prosessert musikk tilbake på sent 70-tall.

Låttitlene på utgivelsen refererer til det vitenskapen kaller lysende fenomener i naturen, og stykkene er vibrerende øvelser i tøyelige klanger og fragmenterte lydsignaler. ‘Black Aurora’ er en elektronisk suite i fire deler, som pulserer og svever rundt som en kollapsende mørk stjerne. Tittelsporet kan beskrives som en ”duett for istapper og orgelet i en katedral”, og de andre stykkene på albumet er sammensatte masser av lyd og støy som utforskes i ulik tetthet.