Susanna Garden of Earthly Delights

Susanna, Susanna & The Brotherhood of Our Lady, The Brotherhood of Our Lady Garden of Earthly Delights

CD
Katalognr. SONATACD050
EAN 7041880996956
Buy at shop.fysiskformat.no
LTD LP (Yellow)
Katalognr. SONATALPX050
EAN 7041880996963
Buy at shop.fysiskformat.no
LP
Katalognr. SONATALP050
EAN 7041880996963
Buy at shop.fysiskformat.no
Høyoppløste bilder:
Susanna Garden of Earthly Delights

Tekst og musikk av Susanna. Produsert av Deathprod og Susanna.
Omslag utformet av Lasse Marhaug.

Sporliste
1. Garden of Earthly Delights
2. Wayfarer
3. Ecstasy X
4. Death and the Miser
5. Ship of Fools
6. Ecstasy
7. Exterior
8. Wilderness
9. Wayfarer II
10. Gluttony and Lust
11. Beautiful Life
12. By Earth and Starry Heaven
13. City of Hope
14. River to Hell
15. Gathering of Birds

Kort om albumet:

Garden of Earthly Delights er opprinnelig et bestillingsverk for Vossajazz i 2017, og spenner fra sjelegranskende folk til vibrerende elektroniske lydlandskap. Lyttere vil kanskje høre elementer som kan minne om Joni Mitchells melodiføring, Nina Simones selvutleverende mørke eller Diamanda Galas’ traumatiserte intensitet, liksom filtrert gjennom middelaldersk folketradisjon og moderne, eksperimentell lydhørhet. Men det er ingen tvil om at dette er Susannas egen, distinkte stemme: Kraftfull, søkende og klar, med en kjerne av symbolsk billedbruk hentet fra antikk mytologi, middelaldersk mystisisme og vår tids forbrukersamfunn.

På sitt 13. album, Garden of Earthly Delights, tar Susanna utgangspunkt i et utvalg av Hieronymus Boschs malerier. Resultatet er en glødende, poetisk og fantastisk samling sanger og historier. Spor som «Gluttony and Lust», «Death and the Miser» og «Ship of Fools» spiller på Boschs fremstillinger av synd og menneskelig svakhet, mens «Wayfarer», «Ecstasy» og «Beautiful Life» antyder en transcenderende søken etter åndelig tilfredsstillelse.

Innspilt i Ocean Sound studio på Giske med Deathprod som med-produsent, og et helt nytt band bestående av Stina Moltu på gitar, kassettspiller og vokal, Ida Løvli Hidle på akkordeon, Ina Sagstuen på vokal, synth og elektronikk, Natali A. Garner på vokal og elektronikk sammen med Susanna på piano, vokal, CP80, Rhodes og elektronikk.

“Susannas musikalske visjon viser vei mot en annen verden. Garden of Earthly Delights er 42 minutter i paradis.” sier Rob Young.