Susanna go dig my grave

Susanna Go Dig My Grave

CD
Katalognr. SONATACD040
EAN 7041880995423
Buy at shop.fysiskformat.no
Høyoppløste bilder:
Susanna go dig my grave

Omslag grafisk trykk av norsk kunstner Arne Bendik Sjur, tillatelse for bruk gitt av kunstner. Design av Johanna Blom.

Sporliste
1. Freight Train (Elizabeth Cotten)
2. Cold Song (John Dryden/Henry Purcell)
3. Invitation to the Voyage (Charles Baudelaire/Susanna Wallumrød)
4. Rye Whiskey (Traditional)
5. The Willow Song (Anonymous)
6. Go Dig My Grave (Traditional)
7. Lilac Wine (James Shelton)
8. Wilderness (Ian Curtis, Peter Hook, Stephen Morris, Bernard Sumner)
9. The Three Ravens (Old English folk ballad)
10. Perfect Day (Lou Reed)

Kort om albumet:

Susanna har samlet et stjernelag av musikere basert på det allerede eksisterende samarbeidet med sveitsiske Giovanna Pessi, og deres tolkninger av Henry Purcell, Leonard Cohen og Susannas egne sanger på albumet ‘If Grief Could Wait’ utgitt på tyske ECM Records i 2011. Sammen med Ida Hidle på akkordeon og Tuva Syvertsen på hardingfele og fele, gjør Susanna og Giovanna egne tolkninger av gamle engelske ballader, amerikanske folkeviser, sanger av Elizabeth Cotten, Lou Reed og Joy Division, samt én ny sang av Susanna med tekst av Charles Baudelaire fra den en gang forbudte samlingen Flowers of Evil.

Susanna er kjent for sitt sjangeråpne musikalske landskap, og albumet ‘Go Dig My Grave’ er ikke noe unntak i så måte. Hun bringer lyden av barokkharpe, akkordeon, hardingfele og vokal sammen på en vakker og moderne måte. Der hennes forrige album ‘Triangle’ fra 2016 bød på et mer elektronisk og prosessert lydbilde med innslag av pop-elementer og støy, er ‘Go Dig My Grave’ pur akustisk.

Sangene om tapt kjærlighet, tørst etter brennevin og dødens tiltrekningskraft fremføres med Susannas umiskjennelige inderlighet og egenart. Albumet er innspilt og mikset i Rainbow Studio i Oslo av Jan Erik Kongshaug, og produsert av Deathprod og Susanna.