Meshes of Voice

Jenny Hval, Susanna & Jenny Hval, Susanna Meshes of Voice

CD
Katalognr. SONATACD014
EAN 7041880992002
Buy at shop.fysiskformat.no
Høyoppløste bilder:
Meshes of Voice
Sporliste
1. Droplet
2. Black Lake
3. Milk Pleasures
4. I Have Walked This Body
5. O Sun O Medusa
6. A Mirror In My Mouth
7. Thirst That Resembles Me
8. I Have A Darkness
9. A Sudden Swing
10. Honey Dew
11. Medusa
12. Running Down
13. House of Bones
14. Dawn
15. The Black Lake Took

Kort om albumet:

For to så ulike stemmer å nærme seg hverandre i et felles bestillingsverk er utfordrende og vågalt. Jenny Hval og Susanna tok utfordringen og komponerte tekst og musikk i en utvekslingsprosess. De fremførte verket for Ladyfest 8.mars 2009 på Henie Onstad Kunstsenter sammen med Jo Berger Myhre og Anita Kaasbøll.

‘Meshes of Voice’ er en slags moderne surrealistisk fabel, der en svart sjø truer og lokker, vakre harmonier avbrytes av ekspanderende partier med støy og reverb. Vi møter begjær, frykt og undring, melk som strømmer nedover bena, mytiske skapninger, drømmende epler og bønner til det guddommelige om å få se sannheten.

Samarbeidet ble til en utforskning av både melodisk- og støybasert materiale. En pallett av instrumenter som flygel, gitar, elektrisk harmonium, diverse effekter og elektronikk, preparert piano og perkusjon, blandet med en vev av stemmer- resulterte i et vekselsvis sparsommelig sart og massivt lydbilde. ‘Meshes of Voice’ er gripende og sjangerfri musikk som befinner seg i et moderne mytisk landskap.