Silver Lining Go Out Nowhere

Silver Lining Go Out Nowhere

LP
Katalognr. DWYBO008LP
EAN 7041889512522
Buy at shop.fysiskformat.no
LTD WHITE LP
Katalognr. DWYBO008LTDLP
EAN 7041889512522
Buy at shop.fysiskformat.no
CD
Katalognr. DWYB008CD
EAN 7041889512522
Buy at shop.fysiskformat.no
Høyoppløste bilder:
Silver Lining Go Out Nowhere
Sporliste
Side A
1. Your Everything
2. Go Out Nowhere
3. The Dream
4. Awake
5. I Can't Stay

Side B
6. Time
7. Days Like These
8. Master of Disguise
9. Frosty Hands
10. Silver Lining

Silver Lining: «Go Out Nowhere»

Die With Your Boots On, 2022

Med medlemmer fra kritikerroste The Northern Belle og Louien, har den folky americana-kvartetten Silver Lining blitt omtalt som en slags supergruppe her i Norge. På deres kommende album, Go Out Nowhere, beveger de seg videre fra det mer sparsommelige og akustiske lydbildet på debuten, til et mer variert, cinematisk americana-sound. Det er heartland-inspirert, med et groovy komp, lett hintende til Aaron Lee Tasjan, Erin Rae og The Band.


Bestående av fire talentfulle instrumentalister, derav tre også er låtskrivere, debuterte Silver Lining med den lavmælte og melankolske Heart and Mind Alike i 2018. Albumet ble hyllet av norske kritikere og traff et stort publikum takket være noen «strømme-hits» som har oppnådd mange millioner avspillinger.

Det er illustrerende for den stadig voksende norske americana-scenen at musikerne stadig samarbeider – på scenen, på hverandres plater, og i nye konstellasjoner. Et tidlig eksempel på dette, er Silver Linings tilblivelse. I 2015 slo to medlemmer fra – det på den tiden up-and-coming bandet – The Northern Belle, seg sammen med to fra det nå oppløste Rattlers, til en Gillian Welch tribute-konsert. De fant raskt ut at dette prosjektet hadde potensiale utover å spille coverlåter og begynte raskt å øve og skrive låter.

Det viste seg at de vakre stemmene til Stine Andreassen og Live Miranda Solberg passet perfekt sammen med den røffere, dylanesque stemmen til Halvor Falck Johansen. De tre sangernes akustiske gitarsamspill ble ytterligere komplementert og løftet av Bjørnar Ekse Brandseths elektriske gitar, pedal steel og dobro.

En ting er helt klart: Kreativiteten flommer over hos bandets to hovedlåtskrivere. Siden Silver Linings albumdebut i 2018, har Stine Andreassen sluppet tre album som låtskriver og frontfigur for The Northern Belle, mens Live Miranda Solberg har sluppet to album under solo-aliaset Louien i samme tidsrom.

Silver Linings nye album består av 10 låter, noe mer optimistiske i tonen enn tidligere. Og der debuten var relativt nedstrippet med hovedsakelig akustisk instrumentering, ekspanderer Go Out Nowhere bandets lydbilde betydelig. Oppmuntret av produsent Yngve Sætre til å være mer lekne i studio, har bandet også introdusert nye ideer og instrumenter der det har føltes riktig. Rytmeseksjonen fra det populære instrumentalbandet Orions Belte, Chris Holm (bass) og Kim Åge Furuhaug (trommer), bidrar på albumet og har tilføyd et stødig komp til Silver Linings særegne americana.

Go Out Nowhere slippes på Die With Your Boots On Records 13. mai, 2022.