FY163LP

Beachheads Beachheads II

Vinyl LTD Pink/Black splatter
Katalognr. FY163LTD
Buy at shop.fysiskformat.no
Vinyl Black
Katalognr. FY163LP
EAN 7041889511488
Buy at shop.fysiskformat.no
CD
Katalognr. FY163CD
EAN 7041889511921
Buy at shop.fysiskformat.no
Testpress 1 out of 5
Katalognr. FY163TP
Buy at shop.fysiskformat.no
Høyoppløste bilder:
FY163LP Splatter SQ Black SQ
Sporliste
Side A:
1. Break It Off
2. Jupiter
3. Change
4. Nothing
5. Down South

Side B:
6. Shine
7. Death Of A Nation
8. Live And Let Live
9. 10 000 Hurts
10. Oh Joy!

Beachheads powerpop-debutskive fra 2017 tok verden med storm og ble beskrevet som "Catchy as fuck" av Stereogum og "Resiliently heart-heavy" av Rolling Stone Magazine. Nå er de tilbake med en skive hvor produsent Frode Strømstad fra I Was A King har filitert vekk alle lagene med klassiske rocketriks og kommet helt inn til beinet på bandets musikk.

Det finnes kanskje noen stjålne glimt av powerpop igjen om du leter, men Beachheads II kan like gjerne beskrives som Love med litt flere punkeskiver i samlingen, eller en post-punk versjon av tidlig Oasis. Her finnes romantikk og sosialrealisme, dystopi og kjærlighet.

Skiva ble spilt inn i Nabolaget studio med Øystein Frantzvåg fra Sweden og Last Heat, som har vært involvert i bandet fra starten og mikset forrige album. Denne gang ble skiva imidlertid mikset hos Bård Ingebrigtsen, som tidligere samme år mikset Frøkedals tredje album Flora (Fysisk Format). Anne Lise Frøkedal bidrar dessuten på albumet med co-vokal på låtene Down South og Live and let live. Når vi legger til at Frøkedal er med i Frode Strømstad sitt band, I Was A King, skjønner man Beachheads som først var et Stavanger-basert band, har satt dype røtter blant andre eksil-vestlendinger i Oslo.

I likhet med forrige album, er tekstene fremdeles vokalist Børild Haughoms område. Bandets noe tilbaketrukne vokalist tematiserer hverdagslivet i Stavanger hvor han nylig har blitt far til to tvillinger. I forkant av forrige album mistet Børild sin egen far. Både dagligdagse hendelser og verdensomspennende politiske hendelser siver inn i livet i Stavanger og setter sitt preg på tekstene. I de mer nedstemte og mørke tekstene utforskes dødsangst, nummenhet og overveldende bekymring. I oppturene feires uslitelig samhold og gjenoppdagelsen av livet gjennom sine nærmeste.

Gjennom sine barn har Børild lekt gjemsel med livets mening og lært seg å sette pris på de nære tingene. Slik føyer Beachheads andre album seg inn i det vestlandske tradisjonen om å se det store i det smålåtne, fra protestantismen til Hans Nielsen Hauge, via kvekerene frem til dagens nøkterne hverdagsliv.

På tross av de alvorlige, hverdagsrealistiske tekstene vitner musikken om et ønske om å løfte humøret og moralen. Det motsetningsfylte komplementerer og balanserer hverandre ut. Bak alt strevet i livet vårt finnes det kanskje en fin melodi om man hører etter. Beachheads II er hverdagens lydspor, en lærebok i dyp glede og å akseptere livet som det er.

Beachheads II ble innspilt i Nabolaget Studio, Oslo av Øystein Frantzvåg.
Mikset i Amper Tone Studio, Oslo av Bård Ingebrigtsen.
Mastret av Morgan Nikolaysen

Produsert av Frode Strømstad
Cover Photo av Arne Bru Haug
Design/Artwork av Ryan Patterson

Beachheads:
Børild Haughom - Vokal / kor
Vidar Landa - Gitar / kor
Marvin Nygaard - Bass / kor
Espen Kvaløy - Trommer / kor