Nye Vekkelsen Skeive Vekkelsen Forside 600

Nye Vekkelsen, Skeive Vekkelsen Skeive Vekkelsen

LP
Katalognr. RURAL013LP
EAN 7041889512058
Buy at shop.fysiskformat.no
Høyoppløste bilder:
Nye Vekkelsen Skeive Vekkelsen Forside 600 Nye Vekkelsen Skeive Vekkelsen bakside 600
Sporliste
1. Salomos høysang (Kristenleir)
2. Det går nok over skal du se
3. Transepaktens ark
4. Ta av deg maska
5. Løft opp din homohånd
6. Odin og volvene
7. APG 16,3 #wtf
8. Vakttårnet 2008
9. I min fars hus
10. Daniel, min broder
11. Noen barn er skeive

Albumet Skeive Vekkelsen er et konseptalbum om LGBTQ i religiøse miljøer, komponert og fremført av trioen Skeive Vekkelsen (tidligere Vekkelsen og Nye Vekkelsen), som består av Reidun Mork, Einar Stenseng og Filip Ring. Albumet får sin verdensdebut under Skeive Sørlandsdager i Kristiansand, med en opptreden under Regnbuemessen i Kristiansand Domkirke 28. august 2021.

Skeive Vekkelsen sparker i alle retninger, unntatt nedover. Her får ulike religiøse samfunn gjennomgå, i hovedsak de kristelige. En av sangtekstene er sågar et rent sitat fra Jehovas Vitners grufulle Vakttårnet, et magasin som jevnlig trykker ren homohets. I tillegg til harselas med ymse samfunns fordommer og menneskerettighetsbrudd får også selve Bibelen gjennomgå, og Skeive Vekkelsen kvier seg heller ikke for å stille spørsmålstegn ved «fredsfyrsten» Jesus Kristus eller hans Fars utsagn om homoseksualitet.

Til tross for albumets alvorlige tematikk finner vi også her trioens lekne og absurde vidd som kjennes igjen fra deres tidligere utgivelser, og deres signaturblanding av bedehusmusikk og skrangleviser, og i bunn for alle tekstene ligger en bred humanisme og lun humor.