Getimage id812

Kollwitz Dissonance

Vinyl
Katalognr. FY087LP
EAN 7041889502073
Buy at shop.fysiskformat.no
Høyoppløste bilder:
Getimage id812
Sporliste
1. Reign
2. Impending
3. Horizon
4. Vanish
5. Diminish
6. Corrosion
7. Bend or Break
8. Never Unleashed
9. The Monarch Analyst

Bodøs egne Kollwitz er tilbake med Dissonance! Etter fem lange år som frivillige eremitter slipper kvintetten løs sitt andre album den 16. mars.

Dissonance følger debuten Like Iron I Rust og dens strenge, men vakre musikalske visjon. Kritikere fra blant annet Terrorizer og Rock Sound lovpriste sammenkoblingen av den storslagne postrockens atmosfære og harde elementer fra sludge og posthardcore.

Dissonance høster av et annet jordsmonn; låtene på den selvproduserte plata er kortere, skarpere og kledd i en underliggende følelse av uro. Bandets egne uttalelse holder ingenting igjen når Dissonance-universets skapelse beskrives:

Vi har på alle mulige måter følt på den vanskelige andreplaten i over fire år. Usikkerhet, uenighet og ikke alltid forenlige mål har preget prosessen. Vi har ingen behov for å skulle portrettere oss selv på noen annen måte, å lyge på oss større grad av uniform målrettethet eller unison kreativitet enn vi har hatt. Dissonance er en skitnere og mektigere maktdemonstrasjon enn debuten; dissonant musikk skapt i dissonante omgivelser.