Getimage id311

Low Frequency In Stereo Low Frequency In Stereo

Vinyl
Katalognr. KUTTER 032
EAN 4024572947033
Buy at shop.fysiskformat.no
Høyoppløste bilder:
Getimage id311 142803
Sporliste
1. Die Electro Voice
2. Still (#)
3. All In All
4. Large Truck F.H.L
5. Space Echo
6. Atreides
7. High Rider
8. Electone
9. Low Frequency

Etter 15 år på veien, 5 studioalbum, flere epèr, flere spellemannsnominasjoner og turneèr i over hele verden så er det på tide å få ut alle utgivelsene på vinyl.

The Low Frequency in Stereo er idag Hanne Andersen: Orgel og vokal,Per Steinar Lie: Bass, Øystein Braut: Gitar, Linn Frøkedal: Orgel og vokal og Ørjan Haaland: Trommer. Medlemmene har spilt eller spiller også i suksessfulle band som bl a Lumen Drones, Undergrünnen, The Megaphonic Thrift og Electric Eye.

De to første albumene ble unnfanget i løpet av årene bandet refererer til som Københavnperioden, da de ble skrevet og innspilt i henholdsvis Bumblebee og Grapehouse studios mens bandet bodde i den danske hovedstaden.

Det selvtitulerte førstealbumet er en ren instrumentalplate. Et energisk og rått lydbilde skaper en sterk kontrast til de vakre klangflatene og en intens spenningsoppbygning som tidlig ble et av bandets kjennetegn. Kompleksiteten i tekstur og atmosfære viser et ambisiøst band som er opptatt av å lage egne regler. At flere av titlene fortsatt er i bandets live-repertoir er en påminner om hvor tidløst debutalbumet er. En umiddelbar klassiker.

Bandet tok en annen retning på andrealbumet "Travelling Ants who got Eaten by Moskus". Med post-rock fundamentet under beina går bandet sultent løs på nye stilarter og beveger seg selvsikkert over i indie-rock. Sporene er skitnere, frekkere og delvis med vokal, inkludert den utemmede "Man don´t walk" som ble en hit på den europeiske alternativscenen.

Deter det tyske plateselskapet Kapitän Platte slipper nå begge albumene på vinyl med utbrettcover, nye liner notes og kode for nedlasting. Førstetrykket er begrenset til 300 eksemplarer, nummeret for hånd og stemplet.