Getimage id312

Low Frequency In Stereo Travelling Ants Who Got Eaten By Moskus

Vinyl
Katalognr. KUTTER 033
EAN 4024572947040
Buy at shop.fysiskformat.no
Høyoppløste bilder:
Getimage id312 142804
Sporliste
1. Man Don't Walk
2. Hi-Ace
3. Astro Kopp
4. Limousine
5. Element
6. The Sun And The Moon And The Stars In The Sky
7. Travelling Ants Who Got Eaten By Moskus
8. Slow Train Coming
9. Stargazer
10. Karm
11. Hazelwood

Etter 15 år på veien, 5 studioalbum, flere epèr, flere spellemannsnominasjoner og turneèr i over hele verden så er det på tide å få ut alle utgivelsene på vinyl.
The Low Frequency in Stereo er idag Hanne Andersen: Orgel og vokal,Per Steinar Lie: Bass, Øystein Braut: Gitar, Linn Frøkedal: Orgel og vokal og Ørjan Haaland: Trommer. Medlemmene har spilt eller spiller også i suksessfulle band som bl a Lumen Drones, Undergrünnen, The Megaphonic Thrift og Electric Eye.

De to første albumene ble unnfanget i løpet av årene bandet refererer til som Københavnperioden, da de ble skrevet og innspilt i henholdsvis Bumblebee og Grapehouse studios mens bandet bodde i den danske hovedstaden.

Det selvtitulerte førstealbumet er en ren instrumentalplate. Et energisk og rått lydbilde skaper en sterk kontrast til de vakre klangflatene og en intens spenningsoppbygning som tidlig ble et av bandets kjennetegn. Kompleksiteten i tekstur og atmosfære viser et ambisiøst band som er opptatt av å lage egne regler. At flere av titlene fortsatt er i bandets live-repertoir er en påminner om hvor tidløst debutalbumet er. En umiddelbar klassiker.

Bandet tok en annen retning på andrealbumet "Travelling Ants who got Eaten by Moskus". Med post-rock fundamentet under beina går bandet sultent løs på nye stilarter og beveger seg selvsikkert over i indie-rock. Sporene er skitnere, frekkere og delvis med vokal, inkludert den utemmede "Man don´t walk" som ble en hit på den europeiske alternativscenen.

Deter det tyske plateselskapet Kapitän Platte slipper nå begge albumene på vinyl med utbrettcover, nye liner notes og kode for nedlasting. Førstetrykket er begrenset til 300 eksemplarer, nummeret for hånd og stemplet.