Getimage id836

Lars Jakob Rudjord Clockwork

CD
Katalognr. FYRLYD1302
EAN 7071676122238
Høyoppløste bilder:
Getimage id836 150021
Sporliste
1. Fremad marsj
2. Visa Från Sandberget
3. Clockwork
4. Kina Glissando
5. Koral
6. Harpe
7. Bowing
8. Untitled Picture #1
9. Syvert Is Lonely
10. Koral 2

På Lars Jakob Rudjords debutalbum “Clockwork” er det pianistens egen musikk som står i fokus: Melodisk og iørefallende instrumentalmusikk med en tydelig Rudjord-signatur. Med seg på plata har han Katrine Schiøtt på cello og Adrian Fiskum Myhr på kontrabass. Uttrykket har røtter i det "nordiske soundet", men også tydelige linjer til samtidsmusikk, populærmusikk og klassisk kammermusikk,

"Amazing sonics and intriguing music [...] this is my pick for the best thing I've heard this year" (The Vinyl Anachronist (US)
"Lars Jakob Rudjord skaper unike lydandskap" (Tor Hammerø, NO)
"Håndverket på dette albumet er perfekt. Strålende album!" (Ragazzi Music, DE)
"Syvert is Lonely, a song that rings with clarity and shows how Nordic Jazz expressionism can result in sharp imagery, eyes wide open" (Bird Is The Worm, US)
"Anslaget är filmiskt och tonerna flödar fram i bilder där varje komposition utgör en berättelse i sig, där skog, djupa vatten och milsvida skogar är rekvisita" (Soundofmusic, SE)

- Jeg vokste opp på den forblåste Listahalvøya på sørvestlandskysten, og i mange av låtene kan man nok ane et sus av vinden, en stripe av lyset eller et glimt av landskapet herfra. Men jeg henter også inspirasjon utenifra, som i «Kina Glissando», som ble til etter en turné i Beijing, eller «Visa från Sandberget» som nærmest har blitt en hommage til Jan Johansson, forteller Rudjord.


Pianisten har bidratt på flere plateutgivelser og spilt en rekke konserter over hele verden de siste årene, bla sammen med Karl Seglem og Ingvild Koksvik.
«Clockwork» ble spilt inn i IsitArt Studios i de dype svenske skoger.