Getimage id524

Terje Nicolaisen 1974

Vinyl
Katalognr. SSRLP041
Buy at shop.fysiskformat.no
Høyoppløste bilder:
Getimage id524 150192
Sporliste
1. Caputalism
2. Moving Hell
3. Total Station Domination
4. Karlla
5. Drinkert City
6. I Want Your Band
7. Sailor
8. Deep Waters Of Cool
9. When You're Young
10. Saturday Painter

Terje Nicolaisen er best kjent som billedkunstner, som gjennom snart 25 år har gjort seg bemerket med en lett slentrende holdning til den ærbødige kunsten. Med humor og skarpt vidd har han gjennom ulike sjangeroverskridelser kritisert det bestående og sin egen praksis som kunstner. Boken Selected Proposals 1995 – 2005, med 46 urealiserte prosjekter for det offentlig rom er legendarisk og lanserer påstanden om at skissen/forslaget er det ferdige verket. No monuments required! Men han har også spilt bl.a med Dekadanse og Sister Rain parallellt.

På sin andre LP, 1974, som slippes 8. august har Terje Nicolaisen skrevet sanger om og med hverdagen som utgangspunkt. Enten det er en sekundforelskelse i kassadama på Bunnpris (Karlla), en burslesk fantasi om at han overtar vokalistrollen i bandet han spiller i (I Want Your Band) eller en søt historie om den ville jenta som ble kulturbyråkrat (Sailor).

På et hotellrom i Barcelona møttes Nicolaisen og Petter Pogo (som tidligere kjente hverandre fra overlappende prosjekter bl.a med Dekadanse på Quartfestivalen i 1998) og det ble enige om at Pogo skulle produsere Terjes neste plate. Denne skiva er også spilt inn live, i Silence Studio i Sverige, sammen med eminente musikere som foruten Pogo, innbefatter Alexander Lindbäck og Ketil Kielland-Lund. Umiddelbart etterpå har Tomas Pettersen mixa låtene i Spinner Studio, Tistedal, sammen med Nicolaisen og Pogo. Fantastiske Suzanne Sumbundu aka Sisi har lagt
forskjønnende kor og dubs.