Getimage id823

Beachheads Beachheads

CD
Katalognr. FY101CD
EAN 7041889504459
Buy at shop.fysiskformat.no
Ltd Purple VINYL
Katalognr. FY101LTDLP
EAN 7041889504466
Buy at shop.fysiskformat.no
Høyoppløste bilder:
Getimage id823
Sporliste
1. Moment of Truth
2. Break Me Down
3. Your Highness
4. Despair
5. Una
6. Give Me Some Love
7. Reverberations
8. Procession
9. Treasure Chest
10. Monologues
11. Addiction Not Love
12. It Feels Alright

"Gjør at sommeren kommer litt nærmere" - Dagbladet (5/6)

"Uniformly infectious" - Kerrang (4/5)

«Catchy as fuck!» Notably releases, Stereogum

«Bright and resiliently heart-heavy» 10 Bands You Need To Know, Rolling Stone Magazine

«Overbevisende debut»- Aftenposten

5/6 Stavanger Aftenblad

«Oppløftende og fengende kraftpop» Fædrelandsvennen

«Et solid bidrag til den stolte powerpop-kanonen» 8/10 Ny Musikk Hver Dag

Ukas anbefaling, Kompasset Podcast med Kristoffer Schau og Asbjørn Slettemark

Record Of The Week- Visions Magazine

Album Of The Month- Slam Magazine

4/5 Evig Lyttar
4/5 Laut.de
4/5 Narc magazine
9/10 Maximum Volume
4/5 Intro Magazine
4/5 Planetmosh

Beachheads er et powerpop-band fra Stavanger. Dette er deres selvtitulerte debutalbum.

Gnisten som ble til Beachheads ble tent på en turnébuss, da Kvelertak-medlemmene Vidar (gitar) og Marvin (bass) drømte om det endeløse potensialet til fuzz-gitarer, energiske trommer og velformulerte melodilinjer. De to hardtarbeidende musikerne i Kvelertak hadde lite tid til å jobbe videre med idéen, og Beachheads var lenge like mye en drøm som et band.

Etter en demo-innspilling i 2013 teamet de opp med Stvangerbaserte Espen, en metal-trommis med hjerte for pop, og tidligere synthpop-vokalist Børild. Sammen lagde de tre singler som raskt ble plukket opp på spillelister i både norsk og britisk radio. Den plutselige suksessen og interessen kom som en overraskelse på bandet som ikke hadde noen store planer, bortsett fra å "kanskje spille inn et album en gang".

Ettersom nye låter ble skrevet, kom det for en dag at Børilds tekster er et av bandets sterkeste kjennetegn. Etter han nylig mistet sin far, har Børild mye å uttrykke. Det finnes mange slags poeter i verden, men Børild er definitivt av den ærlige og direkte sorten. Dette kommer til uttrykk både i den nådeløse sorgbearbeidelsen i låter som Despair, Procession og Treasure Chest, og i de mer amorøse låtene som Una og Give Me Some Love. Uansett beskriver Børild verden med en uvanlig ærlighet. Dette er en sanger med et sterkt og ekte budskap.

Beachheads er av den typen band som vil følge deg igjennom livets berg-og-dalbaner. Låtrekkefølgen viser livets brå uforutsigbarhet og skarpe kontraster, fra klassiske kjærlighetssanger til øyeblikk av dyp fortvilelse. Albumet formidler en sterk følelse av euforisk samhold, kraften av å stole på en selv og å følge hjertet. Gjennom de tolv låtene etablerer vokalist Børild et ideal for oss alle: Brutal ærlighet får deg igjennom alt.

Albumet er innspilt i Beachheads hjemby Stavanger og mikset av Øystein Frantzvåg i Oslo studioet Nabolaget. Omslaget er av Ryan Patterson med fotografi av Arne Bru Haug.