Getimage id138

Goh Lee Kwang / Christian Meaas Svendsen Gibberish, Balderdash And Drivel

Vinyl
Katalognr. NKM014LP
EAN 7090040250278
Buy at shop.fysiskformat.no
Høyoppløste bilder:
Getimage id138 152538
Sporliste
1. Gibberish
2. Balderdash
3. Drivel

Gibberish, balderdash and drivel består av tre meningsløse musikalske samtaler mellom den malaysiske gitaristen Goh Lee Kwang og den norske bassisten Christian Meaas Svendsen.

Albumet ble tatt opp med en liten håndholdt opptaker i et kunstgalleri nær Kuala Lumpur, og gir oss historien mellom Kwang og Christian sitt første møte. Det er en historie der to ulike tankesett, nasjonaliteter og generasjoner prøver - og totalt mislykkes i - å skape en noen som helst sammenhengende musikalsk dialog med deres respektive musikalske språk.

Likevel så flyter musikken uanstrengt, lykkelig uvitende om mangelen på gjensidig forståelse. Den er som vann som renner gjennom et røft terreng. Den stopper ikke, den spør ikke hvorfor. Den bare beveger seg med minste motstandsvei mot det neste, og det det neste og det neste. Sporadisk dyppes musikken ned i mer håndgripelige pytter av klarhet, men den blir aldri værende i disse dammene lenge av gangen. Den graver ikke dypt ned i enkeltideer, analyserer og ser seg tilbake for å skape et meningsfullt hele. Musikken er prisgitt øyeblikket og virker å være basert på ikke-dialog. Forløpet formes uten intensjon, og meningen formes av våre egne vante konvensjoner av hva mening er, av årsak og virkning og av gjenkjennelige mønstre.

På samme tid er det en musikalsk integritet tilstede, og som står fast på sin egen grunn. Dette er profesjonelle musikere, det er bare det at musikken prøver ikke lete etter noen mening. Den prøver ikke å fnne ut av ting eller løse et presentert problem. Musikken snakker i stedet om trivielle ting; om været, om lydene fra byen, om telefonen som ringer, om... ja, hva som helst. Ingen konklusjon er nødvendig, da det ikke er noe premiss eller påstand som legges til grunn. Det er bare å lytte nærme og spørre seg selv: binder eller separerer huden din deg fra resten av verden?

Goh Lee Kwang (fornavn Kwang) har lenge vært en pådriver for improvisert musikk i Kuala Lumpur. Han har gitt ut sin egen musikk siden 2001. Kwang jobber med improvisert musikk, med sin egen fantasi som hovedinstrument.

Christian Meaas Svendsen er en bassist og musiker med mange musikalske ansikter. Han er basert i Oslo og er med i en rekke ulike prosjekter, men har i de siste årene fokusert mest på sitt eget band Nakama og labelet Nakama Records