152744

Duvel Attempts At Speech

Vinyl
Katalognr. FY117LP
EAN 7041889506767
Buy at shop.fysiskformat.no
Høyoppløste bilder:
152744
Sporliste
1. Winter dreams
2. Going home
3. Skin deep
4. Strange
5. Ashamed
6. Sacred place
7. Plastic bags and seagulls
8. Falling
9. Visions
10. Breathe
11. Cynics
12. Birds


Duvel er inspirert, rå og minimalistisk post-punk fra kjelleren på det autonome kulturhuset Blitz i Oslo. Attempts at Speech er deres debutalbum.

Alle de tolv låtene på albumet er skrevet og spilt inn av Zacharias Flaathe, Brage Lindebrekke og Jack Holldorff. Alle tekstene er skrevet av Jack Holldorff. Den eldste låta på albumet er ‘Strange’. Den ble skrevet høsten 2015. Alle de resterende låtene er skrevet mellom desember 2016 og november 2017, som er tiden bandet eksisterte før de gikk i studio for å lage album. Hele ‘Attempts at speech’ er spilt inn i Blitz Lydstudio med Bjørn Larsen bak spakene.

Duvel skiller seg ut både i sound og i fremtreden. Albumet er rått og upolert. Det ble spilt inn over to dager i studio. I Duvel hører Fysisk Format et befriende modig band som tør å holde rocken rå og impulsdrevet. Enkle, men dristige virkemidler levert med nerve vil alltid veie tyngre enn vekttall i musikkproduksjon.

Både Jack og Brage er oppvokst på Nesodden. Zacharias i Ås. Dette kommer på et vis frem i musikken. Det er god plass. Det er nok plass til at det som dukker opp av tanker og følelser kan utforskes uten forstyrrelser utenifra. Det gjelder til og med de låtene som omhandler den urbane ensomheten vi alle kjenner på ganske ofte.

Jack Holldorf letter på sløret om bakgrunnen for tekstene:
-Man kan tro at grunnen til at noen er mørkeredde, er at man ikke har kontroll over det som skjer rundt en når lyset forsvinner. Du vet ikke hva som skjer, og hjernen forteller deg da at du må være foreberedt på at hva som helst kan skje. Litt sånn er det også å omgås andre mennesker. Du kan aldri vite hva noen tenker, hvilke lyster de har eller hva de måtte føle om de rundt seg. Du må med andre ord bare regne med at absolutt alt er mulig. Det er en skremmende tanke. Det er mye av denne tematikken tekstene på albumet handler om og utforsker. På den annen side, er det også noen lyspunkter. Jeg tror at overraskende godhet kan være like sjokkerende som overraskende ondskap. Særlig når du til en hver tid er nødt til å anta det verste om alle.

Duvel skriver så klart ikke kun låter om sinnet og menneskelig undergang. Tjueåringene har også, som alle andre unge menn, grublet over hvor deres plass i verden egentlig er. Være det rundt menneskelige relasjoner, overlevelse, rus eller seksualitet.

Jack Holldorf deler noen tanker om albumtittelen:
-‘Attempts at speech’ er ingen tilfeldig tittel. Duvel har ikke eksistert stort lenger enn et år, det er et ungt band og dette er Duvels første album. Det er på mange måter første gang vi får lov til å gi noe av oss selv til omverdenen, som et barns første ord.